Friday, October 8, 2010

Ülesanne 4 tund

Mõne lausega oma kodulehe tegemisest.

Alguses tundus lootusetu, olen varem näinud kuidas kodulehte tehakse. Teadsin, et seal on palju erinevaid koode ja nn. "arvuti keel", aga paistis tunduvalt kergem. Samas hakkama ma peaaegu sain. Validaatorist ta kahjuks läbi ei läinud (kolmnurkade pärast), aga muidu sain kõik tehtud. Palju sain kodulehe tegemisel ka uut, vajalikku infot. Tähendab kõik oli uus, aga ka selliseid asju, mida ennem ei teadnud (nt. kodulehele minnes saab sealt selle koodi copyda ja selle põhjal teha uus koduleht). Igatahes arvan, et see on täitsa kasulik, kui ma ise just kodulehte tegema ei hakka, siis vähemalt silmaringi laiendas see küll.

1 comment:

  1. Tore, et olete positiivselt häälestatud. Jah, ega kõike üks tavainimene ei jõuagi, kuid teile antav kõrgharidus peab siinkohal teed näitama. Seega olete täna teadlik, mida tähendab ja kui töömahukas on kodulehe tegemine. Kas te lugesite K.Kikkase materjale ül.5 alt? Lisaks sellele, et tunnete ja teate HTML keelt, olete teadlikselestki, mida tähendab W3Cehk validaator, viimane on just kõrgtehnoloogia puhul oluline, pihuarvutid , mobiiltelefonid jm. Need on vahendid, mida kasutavad meie tulevased õppijad.
    NB! Kopeerida HTML koode võib, aga brauserid võivad osa tühikuid ära kaotada. Seepärast on kindlam, kui kood korralikult üle trükkida ehk vabanete siis ka nn kolmnurkade vigadest. Vaadake, mis tüüpi XHTML te panite oma kodulehe päisesse.

    ReplyDelete